Як заварювати улун у домашніх умовах?

На 150 мл води температурою 85 градусів береться 1 год. заварювання. Знавці улунів рекомендують перед заварюванням чайний лист пролити гарячою водою, а сам чайник прогріти окропом, і тільки потім наполягати 2 – 3 хвилини. Mar 17, 2014

Як заварювати улун: поетапна інструкція

  1. Закип'ятіть воду. …
  2. Обдайте чайник і чашку гарячою водою, щоб нагріти і промити посуд.
  3. У колбу засипте 7-10 грам улуна (1 год. …
  4. Залийте улун невеликою кількістю води.
  5. Нехай він настоїться 10 секунд, а потім злийте воду у раковину. …
  6. Залийте чай знову.

Загальні правила заварювання улунів (оолонга):

  1. Рецепт: 6 – 8 г на 150 мл.
  2. Прогріти посуд водою. Покласти в чайник чай, він повинен займати 20-25% чайника.
  3. Заливаємо окропом на кілька секунд і швидко виливаємо. …
  4. Заливаємо окропом чай (95 С), витримуємо 30 – 40 секунд, розливаємо. …
  5. Найголовніше – це увага.

Пропорції Для улунів, на 1 літр води потрібно близько 5-6 грам сухої заварки. Зв'язок прямо пропорційний: більше води – більше заварювання, менше води – менше заварювання.