На 150 мл води температурою 85 градусів береться 1 год. заварювання. Знавці улунів рекомендують перед заварюванням чайний лист пролити гарячою водою, а сам чайник прогріти окропом, і тільки потім наполягати 2 – 3 хвилини. Mar 17, 2014
Як заварювати улун: поетапна інструкція
- Закип'ятіть воду. …
- Обдайте чайник і чашку гарячою водою, щоб нагріти і промити посуд.
- У колбу засипте 7-10 грам улуна (1 год. …
- Залийте улун невеликою кількістю води.
- Нехай він настоїться 10 секунд, а потім злийте воду у раковину. …
- Залийте чай знову.
Загальні правила заварювання улунів (оолонга):
- Рецепт: 6 – 8 г на 150 мл.
- Прогріти посуд водою. Покласти в чайник чай, він повинен займати 20-25% чайника.
- Заливаємо окропом на кілька секунд і швидко виливаємо. …
- Заливаємо окропом чай (95 С), витримуємо 30 – 40 секунд, розливаємо. …
- Найголовніше – це увага.
Пропорції Для улунів, на 1 літр води потрібно близько 5-6 грам сухої заварки. Зв'язок прямо пропорційний: більше води – більше заварювання, менше води – менше заварювання.